sandwiches from around the world
sandwiches à travers le monde
전 세계에서 샌드위치
panini da tutto il mondo
сендвічі з усього світу – саме так звучить фірмовий лозунг Джой на різних мовах, що завжди і скрізь говорить про головні цінності ресторанної мережі Джой: першокласний сендвіч, креативний асортимент, і бездоганний сервіс. Джой це мережа сендвіч-ресторанів швидкого обслуговування яка розрахована на глобальний висококонкурентний ринок. Але все починається тут, в Україні, у Києві.
Висока кухня за 30 хвилин
Створюючи концепт сендвіч ресторану, ми мали одну мету – поєднати швидке обслуговування з високою якістю страв, що відповідає традиційним ресторанам, тобто поєднати «високу» кухню зі швидким якісним обслуговуванням, а також зробити це в рамках демократичних цін. Це вимоги сьогодення і пов’язане з ритмом життя, що постійно прискорюється, коли протягом дня необхідно зробити якісний ланч, а годині 30 хвилин максимум. Також не можна не відзначити, що клієнтами ресторанів Джой найчастіше є вимогливі та розбірливі люди, які сприймають якість як норму. З одного боку, це висуває високі вимоги до стандартів сервісу, але з іншого – дозволяє швидко завойовувати прихильників. Ці прості, але яскраві особливості роблять мережу перспективною та закладають фундамент для довгострокового успіху. Скачати презентацію можна тут.
Час починати гру
Сендвіч ресторан має потужний потенціал і недивлячись на ситуацію наші міркування в бік починати реалізацію проекта зараз. Тут є, як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. З об’єктивних можна назвати те, що Subway мав дві спроби входу в Україну, але він не увійшов. Аналогічно Starbucks, теж не дістався Украіни досі. Тому позиція з гарною кавою і з відмінними сендвічами у нас нібито вакантна. Наступний момент є той, що група Салатерія, яка крім салатів продавала сендвічі, перестала продавати сендвічі традиційні, в чіабаті, і продають виключно в круасанах, що теж її викидає з сендвіч ринку. І на останок. З вже конкретних ситуативних моментів потрібно відмітити той факт що саме зараз дуже багато орендних відмінних приміщень у місті Києві у самому центрі. Тож, саме час відкриватись.
Діючий заклад у Києві
Сьогодні наразі ми маємо певне розуміння як іде трафік онлайн замовлень по доставці їжі в Києві. Ми запустили в листопаді 2022 діючий заклад. Кафе розташоване на лівому березі в River Stone. Це діючий проект і одночасно тестовий майданчик для запуску мережі сендвіч-ресторанів Джой. У закладі офіційно працюють два кухарі та бариста-касир. На початок березня 2023 ми вже маємо реальні напрацювання для відкриття мережі: бухгалтерське партнерство з BAF, POS-система управління рестораном Poster, партнери з доставки їжі Bolt, Glovo, Uklon, оптові постачальники продуктів та обладнання.
Та повернемося до Джой. Прибутковість сендвіч-ресторанів Джой досить висока та забезпечує окупність за 18-24 місяці. Вхідний інвестиційний чек на одну точку становить $30/50/100т. в залежності від формату та місця розташування. Більш детально про формати та участь можна подивитися тут.
Враховуючи що найефективніша точка – це популярність, то нам потрібно близько 6-12 місяців від відкриття, до того щоб довести продукт, підігріти попит та сформувати затребуваний бренд.
Всім зацікавленим у партнерстві ми надамо детальну інформацію щодо проекту.