sandwiches from around the world
sandwiches à
travers le monde
전 세계에서 샌드위치
panini da tutto il mondo
сендвічі з усього світу
– саме так звучить фірмовий лозунг Джой на різних мовах, що завжди і скрізь говорить про головні цінності ресторанної мережі Джой: першокласний сендвіч, креативний асортимент, і бездоганний сервіс. Джой це мережа сендвіч-ресторанів швидкого обслуговування яка розрахована на глобальний висококонкурентний ринок. Але все починається тут, в Україні, у Києві.

Висока кухня за 30 хвилин

IMG_1283
JO-OY Mondial New Amsterdam у Донецьку

Створюючи концепт сендвіч ресторану, ми мали одну мету – поєднати швидке обслуговування з високою якістю страв, що відповідає традиційним ресторанам, тобто поєднати «високу» кухню зі швидким якісним обслуговуванням, а також зробити це в рамках демократичних цін. Це вимоги сьогодення і пов’язане з ритмом життя, що постійно прискорюється, коли протягом дня необхідно зробити якісний ланч, а годині 30 хвилин максимум. Також не можна не відзначити, що клієнтами ресторанів Джой найчастіше є вимогливі та розбірливі люди, які сприймають якість як норму. З одного боку, це висуває високі вимоги до стандартів сервісу, але з іншого – дозволяє швидко завойовувати прихильників. Ці прості, але яскраві особливості роблять мережу перспективною та закладають фундамент для довгострокового успіху. Скачати презентацію можна тут.

Час починати гру

Subway USA

Сендвіч ресторан має потужний потенціал і недивлячись на ситуацію наші міркування в бік починати реалізацію проекта зараз. Тут є, як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. З об’єктивних можна назвати те, що Subway мав дві спроби входу в Україну, але він не увійшов. Аналогічно Starbucks, теж не дістався Украіни досі. Тому позиція з гарною кавою і з відмінними сендвічами у нас нібито вакантна. Наступний момент є той, що група Салатерія, яка крім салатів продавала сендвічі, перестала продавати сендвічі традиційні, в чіабаті, і продають виключно в круасанах, що теж її викидає з сендвіч ринку. І на останок. З вже конкретних ситуативних моментів потрібно відмітити той факт що саме зараз дуже багато орендних відмінних приміщень у місті Києві у самому центрі. Тож, саме час відкриватись.

Діючий заклад у Києві

Сьогодні наразі ми маємо певне розуміння як іде трафік онлайн замовлень по доставці їжі в Києві. Ми запустили в листопаді 2022 діючий заклад. Кафе розташоване на лівому березі в River Stone. Це діючий проект і одночасно тестовий майданчик для запуску мережі сендвіч-ресторанів Джой. У закладі офіційно працюють два кухарі та бариста-касир. На початок березня 2023 ми вже маємо реальні напрацювання для відкриття мережі: бухгалтерське партнерство з BAF, POS-система управління рестораном Poster, партнери з доставки їжі Bolt, Glovo, Uklon, оптові постачальники продуктів та обладнання.

Та повернемося до Джой. Прибутковість сендвіч-ресторанів Джой досить висока та забезпечує окупність за 18-24 місяці. Вхідний інвестиційний чек на одну точку становить $30/50/100т. в залежності від формату та місця розташування. Більш детально про формати та участь можна подивитися тут.

Враховуючи що найефективніша точка – це популярність, то нам потрібно близько 6-12 місяців від відкриття, до того щоб довести продукт, підігріти попит та сформувати затребуваний бренд.

Всім зацікавленим у партнерстві ми надамо детальну інформацію щодо проекту.